Displayuri.ro

Stiri despre telefoane si tehnologie

Archives August 2020

Cele mai bune ventilatoare

Daca lucrezi intr-un birou in care este constant foarte cald si simti ca te sufoci sau daca in casa nu se racoreste asa cum ai vrut, cred ca ai avea nevoie de un ventilator ca sa iti racoreasca biroul sau casa. Dca vrei sa iti cumperi un ventilator dar nu sti ce alegere sa faci, in randurile de mai jos voi descrie care sunt cele mai bune ventilatoare portabile. 

Dyson Pure Hot + Cool Link este unul dintre cele mai bune aparate de aer conditionat. Este dotat cu tehnologia de multiplicare a aerului si elimina aer rece in mod uniform. Vine la pachet cu o telecomanda cu ajutorul careia poti sa ajustezi viteza, unghiul de distributie a aerului. Aparatul de aer conditionat costa 499 de lire sterline si poate sa purifice si aerul din camera, spunand ca elimina pana la 99,95% din particulele nocive din camera. Se poate sincroniza si cu aplicatia Dyson Pure Cool Link de unde poti sa controlezi ventilatorul sau sa verifici temperatura din camera sau biroul tau. 

Muji Low Noise USB Fan are un design classic, costa 25 de lire sterline si se conecteaza printr-un cablu USB. Nu face zgomot, este foarte linistit, are 2 setari ale ventilatorului, poate fi asezat chiar pe biroul tau. 

Dyson Pure Cool Me este cel mai accesibil ventilator de la Dyson, costa 299 de lire sterline. Poate sa purifice aerul, racoreste camera sau biroul. In interior se afla un sigliu care poate fi inlocui cu 65 de lire sterline. Acest ventilator are 10 viteze diferite, inclusiv unul pentru un somn mai linistit. Poti sa reglezi unghiul fluxului de aer. Se poate sincroniza si cu aplicatia, doar ca acesta nu arata calitatea aerului. Ecranul aparatului de aer conditionat poate sa afiseze cand trebuie schimbat filtrul si totul se regleaza din telecomanda. 

BONECO F230 are un design special, placut, costa 173 de lire sterline si se poate regla inaltimea in 3 dimensiuni, iar capatul se poate roti la 270 de grade. Are 4 viteze si raceste camera intr-un timp foarte scurt. 

D-FantiX Misting Fan este un apart de aer confitionat foarte ieftin, costa 17 lire sterline, are un mic rezervor in care se pune apa pentru o putere mai mare de racire. Are 3 viteze de racire. 

Honeywell CS10XE Remote Control Evaporate Air Cooler costa 189 de lire sterline, are un rezervor de apa de 10 litri si poate raci camera cu 8 grade. Chiar daca nu raceste mai mult aerul, scaderea temperaturii combinata cu racirea naturala, face aerul mai suportabil. Rezervorul trebuie umplu o data la cateva ore. 

Prin urmare, daca ai un birou sau o casa in care este foarte cald, probabil ca ai nevoie de un aparat de aer conditionat pentru a face o atmosfera mai buna, mai racoroasa. Si poti sa alegi dintre modelele descrise anterior. 

Statele Unite ar putea interzice TikTok-ul pe teritoriul tarii

Statele Unite ale Americii sunt, in momentul de fata, intr-un razboi comercial impotriva Chinei. Razboi care a devenit si diplomatic de cand cu pandemia de coronavirus, autoritatile americane acuzand guvernul de la Beijing ca ar fi fost constient de declansarea acestei pandemii, insa ca a ascuns, ba chiar a incurajat raspandirea acestui virus pe intregul glob. Aceasta este o intorsatura oarecum dramatica, avand in vedere faptul ca Washingtonul si Beijingul au petrecut a doua jumatate a anului trecut incercand sa ajunga la un acord pentru a pune capat razboiului comercial dintre cele doua tari. SUA a mers atat de departe incat sa usureze o multime dintre restrictiile pe care presedintele Donald Trump le-a impus asupra celor de la Huawei, cel mai mare producator chinezesc de telefoane mobile si companie pentru servicii telecom. Razboiul dintre SUA si Huawei este unul destul de lung, a inceput anul trecut atunci cand Trump a emis acel ordin executiv prin care interzicea companiei chinezesti prezenta pe teritoriul Statelor, si a continuat de-a lungul lunilor urmatoare. Recent, Statele Unite au impus mai multe restrictii asupra companiei chinezesti. Lucru ce a fortat pana si Marea Britanie sa revina asupra deciziei de a permite Huawei sa lucreze la reteaua 5G a tarii, si sa interzica prezenta companiei chinezesti in Regat.

Alt conflict al autoritatilor americane este cu cei de la ByteDance, compania care detine TikTok. Adica una dintre cele mai populare retele social media din ultimul timp, care este in acelasi timp si platforma video. Desigur, si acesta este un scandal mai vechi, ByteDance fiind acuzata de faptul ca ar furniza datele cu caracter personal ale utilizatorilor TikTok catre guvernul de la Beijing. Astfel, TikTok a fost interzis de catre guvernul american pentru utilizatorii din marina americana, tocmai din aceste considerente. Desigur, argumentul celor de la ByteDance este faptul ca acestia nu activeaza in China, si ca nici nu au de gand sa faca acest lucru. Cu toate acestea, sunt o multime de videoclipuri cu teme taboo pentru guvernul chinezesc care au fost eliminate de pe platforma. 

Politicienii americani sunt din ce in ce mai ingrijorati de faptul ca guvernul chinez ar putea folosi aplicatia video pentru a spiona cetateni americani. Intr-un interviu acordat celor de la  Fox News, difuzat pe data de 6 iulie, secretarul de stat Mike Pompeo a spus ca utilizatorii care au descarcat aplicatia dau „informatii private pe mainile Partidului Comunist Chinez”. Presedintele Donald Trump a mentionat un motiv diferit pentru o potentiala interdictie a TikTok in SUA: pedepsirea Chinei pentru raspunsul sau la coronavirus. Intrebat in legatura cu observatiile lui Pompeo, Trump a confirmat ca SUA vizeaza un ordin de interdictie impotriva aplicatiei. “Este o problema majora”, a spus Trump. „Ce s-a intamplat in China cu acest virus, ce a facut in aceasta tara si in intreaga lume este dezastruos”.

Comentariile lui Trump si Pompeo vin dupa ce utilizatorii TikTok si fanii K-pop au spus ca au ajutat la participarea la un miting prezidential din iunie, la Tulsa, Oklahoma, rezervand mii de bilete online, fara a fi atenti. Sustinatorii lui Trump au o prezenta vizibila pe TikTok, astfel incat interzicerea aplicatiei ar putea avea anumite repercursiuni si asupra presedintelui in exercitiu intr-un an electoral in care acesta se lupta pentru a castiga un nou mandat.